2024-06-25

UT OCH VANDRA

Det finns många vandringsleder att välja på i Hultsfreds kommun, alla med bra skyltning, informationstavlor, vägvisning, etappkartor med mera. För mer information gå in på www.visithultsfred.se Här är kort information om lederna nära Virserum

Hjortenleden i Virserum. En lämplig startplats är Hjortöström. Leden går genom vackra hagmarker och odlingslandskap. Den går också upp mot en höjd, där det finns två förhistoriska gravanläggningar. Vid kanten av den ena står ett kors knallakorset med en otäck historia. Du har också närhet till olika sjöar.

Vandringsleden runt Virserumssjön på 10 km kan du börja din vandring från semesterbyn. Om du går medsols går du genom stugbyn mot skidbacken. Vid Dackestupet finner du en visningsskylt till Dackegrottan. Leden går upp i backen och här är vyn över sjön vacker.

Stenleden i Järnforsen är 3 km lång och är utmärkt med blå markering. Den tar dig runt på en skogsstig rakt in i den småländska skogen. Gör gärna ett besök till domarringen. Enligt tradition ska området ha varit en tingsplats kallad domarringen. Efter att ha blivit dömda på platsen ska de skyldiga ha kastats ner i Emån.

Stora Järnforsenleden, den röda leden, tar dig ca 4-5 timmar att uppleva och är ca 12 km lång. En mycket vacker och variationsrik vandringsled för dig, som vill gå en rund slinga och uppleva många överraskningar. Rätt mycket upp och ned, men du blir belönad med fina utsikter, äventyrliga raviner och fina vattendrag.

Lilla Järnforsenleden är 7 km lång och är utmärkt med gul markering. Vid starten finns det grillplats, parkering och en toalett, och här börjar också en motionsslinga och längdspår för skidåkning.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår