2024-08-29

Viskningar från skogen

Den 7 september, 13.00, inviger Virserums Konsthall utställningen Viskningar från skogen skapad av fotografen och konstnären Emmi Roosling.

I utställningen undersöker Emmi Roosling skogens lager av tid. Utställningen är en poetisk berättelse där konstnären närmar sig och behandlar tankar kring landskapets förändring och människans förgänglighet. I detta arbete är det dialogen kring tid och hur människan och skogen förhåller sig till varandra. Utställningen består av två delar, en innanför konsthallens trygga väggar och en ute i skogsbrukslandskapet. Inne i konsthallen visas verket Reva i skogen. Ute i skogen får vi följa fem textila verk över årstidernas skiftning från sommar till höst till vinter. Fotograftier framkallade med hjälp av solens ljus med motiv som berättar likt viskningar om vad skogen har att vänta. De är tillskrivna skogen och landskapet som får ta dem i besittning.

Mer om Emmi Roosling:
Emmi Roosling är född och uppvuxen på södra Öland. Med rötterna rakt ner i det vindpinade landskapet. Hon är utbildad till fotograf på fotoskolan i Gamleby och har sedan 2015 frilansat som fotograf och konstnär mer eller mindre på heltid. 2016 flyttade hon tillbaka till Öland för att åter igen falla pladask för ljuset, horisonterna och människorna här. Det är i den avskalade bildvärlden hon helst rör sig. Bland vindpinade tallar, oändliga horisonter och med stillsamma stilleben och porträtt känner hon sig mest hemma.

HANTVERKSMARKNAD
Den 7 september sker fler saker på Virserums Konsthall förutom invigning. Konsthallen arrangerar Hantverksmarknad i samband med Dackedagen. På området finns då knallar som visar upp olika hantverk. Virserums Konsthall har under några år arrangerat hantverksmarknad under tidig höst och förra året hade Virserums Konsthall möjlighet att arrangera detta i samband med den nyetablerade Dackedagen. Som förra året fylls hela bolagsområdet med aktiviteter så som skådespel, mat, musik, mm.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår