2024-09-26

Ny konstpedagog

Virserums Konsthall kan nu äntligen presentera sin nya konstpedagog Alicia Unneberg. Alicia kommer till konsthallen direkt från Linköping där hon pluggat konstvetenskap och arbetat som konstpedagog.

Vem är du?
Ja, vem är jag.. Jag är en konst och kulturälskande person som har spelat handboll. Kommer från Eskilstuna. Jag är samhällsengagerad och tycker det är viktigt att bidra till en meningsfull fritid för barn och unga.

Vad drivs du av?
Jag är uppvuxen i en familj där kulturen har varit en stor del, jag är marinerad i samtidskonst. Barn och ungdomar ska få ta del av kultur. Det skärs ner enormt mycket inom området och kulturpolitiken som drivs nu gör detta svårare. Jag tycker att det är viktigt att barn och unga får arbeta med händerna och kroppen för att må bra. Om det handlar om att skapa något inom musik, konst eller dans spelar ingen roll. Utforskningen och processen är det som är viktigt.

Vad tycker du ska bli roligast med att börja jobba på Virserums Konsthall?
Lära känna platsen, ett nytt samhälle. Träffa nya människor och faktiskt att få möjlighet att utveckla och jobba framåt med kultur i hela Kalmar län.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår